De 3 beste Dahua camera’s: geavanceerde beveiligingscamera’s

Eén van de grootste topmerken op vlak van bewakingscamera’s is Dahua. Met een Dahua camera haal je optimaal profijt van geavanceerde technologische vooruitgang die er garant voor staat dat je private eigendommen veilig worden bewaakt vanop afstand. De vooruitstrevende Dahua technologie wordt trouwens in 180 landen wereldwijd toegepast. Niet alleen bij particulieren. Maar ook de banksector, transport en logistiek of openbare veiligheidsgebouwen maken gretig gebruik van een Dahua camera. Je beschikt over 3 keuze mogelijkheden: artificial intelligence camera, bullet camera of dome camera. Volgende 3 modeltypes bewezen in het verleden hun efficiëntie: Dahua DH-IPC-HDBW1235EP-W, Dahua IPC-A26 en Dahua DH-SD22204T-GN-W.

Dahua camera en de hoge kwaliteitsnorm

Dat de Dahua camera garant staat voor hoge beeldkwaliteit staat buiten kijf. Maar welk soort beveiligingscamera past bij je persoonlijke behoeften en wensen? Uiteraard is dat afhankelijk van de individuele situatie, maar om de keuzemogelijkheid iets eenvoudiger te maken, kan je onderstaande top 3 Duhua camera raadplegen.

Waarvoor moet de Dahua camera dienen?

Als je een beveiligingssysteem wil aanschaffen, zal je je enkele vragen moeten stellen op voorhand waaraan welke Dahua camera moet voldoen. Welk gebied rond je vastgoed wil je immers bewaken. Enkele parameters die belangrijk zijn wanneer je overgaat bij een aankoop van een bewaakcamera:

 • Wil je een bepaalde vaste hoek of gebied in het vizier hebben?
 • Is het de bedoeling dat je een oogje in het zeil wil houden voor een bepaalde omgeving?

Heb je een afgebakend gebied dat je buiten permanent wil beveiligen? Dan kan je best kiezen voor een Dahua camera die draait en die het hele gebied in één oogopslag kan overschouwen. Heb je een territorium dat je buiten wil bewaken? Hou in het oog dat je een Dahua camera kiest die hiervoor geschikt is om je persoonlijke eisen in te willigen.

IP Dahua camera en internet

De meeste camera’s nemen beelden probleemloos op, maar je kan ze niet altijd achteraf bekijken. Dan ben je verplicht om op de locatie aanwezig te zijn om toegang te verschaffen tot de beelden. Met een IP Dahua camera beschik je over de mogelijkheid om overal live het beeldmateriaal te bekijken. IP staat synoniem voor Internet Protocol. Concreet betekent dit dus dat de camera’s toegang hebben tot het internet. Op deze manier ben je in staat om overal en altijd videobeelden meteen te bekijken op je tablet, smartphone of computer. Wil je echter alles op elk ogenblik onder controle houden? Dan kan je best de voorkeur geven aan een HD IP camerabewaking kit. Dit is een volledig uitgerust veiligheidssysteem met één of meerdere camera’s.

Het Dahua camera systeem

Als je een groot terrein wil beveiligen, zal je eventueel moeten overwegen om een Dahua camera systeem aan te kopen. Het grote voordeel is dat je verschillende camera’s met elkaar kunt aansluiten en op deze manier een optimaal overzicht behoudt over je eigen territorium. Zorg er altijd voor dat je een HD IP Dahua camera kiest. Wanneer je het echter belangrijk vindt om ’s avonds of ’s nachts de situatie onder controle te houden? Dan ben je haast verplicht om voor een HD IP camera met een IR filter (infrarood) verlichting te kiezen om heldere beelden in het donker te kunnen nachecken. Voor alle duidelijkheid: je kan een Dahua camera zelf installeren met de handleiding die standaard wordt meegeleverd.

Dahua DH-IPC-HDBW1235EP-W beveiligingscamera

Algemene productbeschrijving

De Dahua DH-IPC-HDBW1235EP-W IP camera is een dome cameratype en beschikt over een infrarood verlichting. Dit betekent dat je een helder nachtzicht hebt van plus minus 30 meter. Zo hou je op een optimale manier zowel overdag als ’s nachts de achtertuin, je magazijn of oprit rond je woningomgeving uitstekend in de gaten. Via de bewegingsdetectie schakelt de Dahua videocamera automatisch in wanneer iemand op het bewaakt terrein onverwacht verschijnt. Het opgenomen beeldmateriaal kan je opslaan op een SD kaart of via je laptop. Je hebt de mogelijkheid om de beelden altijd terug op te vragen. Deze dome camera kan tegen een stootje en is vandaalbestendig. Dankzij het speciaal ontworpen draaibaar design kunnen potentiële inbrekers niet zien waar de camera zich naartoe richt wat hun snode plannen uiteraard bemoeilijkt. Via wifi sluit je aan op het internet.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Deze camera beschikt over een beeldresolutie van 1280 x 960 p. Dit biedt een scherper beeld dan een gewone HD ready resolutie
+ ’s Avonds en in de nachtelijke uren kan je nog naar een helder beeld kijken tot op een afstand van plus minus 30 meter
+ Je slaat beeldmateriaal rechtstreeks op via de SD geheugenkaart

Minpunten

– Je hebt een uitstekend wifi netwerk nodig als je de camera wil gaan installeren. Bij een onvoldoende signaal, zal je beroep moeten doen op een wifi versterker om de camera uitstekend en optimaal te laten functioneren

Technische specificaties in een notendop

 • Locatie om te gebruiken: buitenshuis, binnenshuis
 • Beschikbaarheid infraroodverlichting: ja
 • Ingebouwde wifi: ja
 • Compatibiliteit met apps en smartphone: ja
 • Mogelijkheden om op te slaan: SD kaart, NAS, PC
 • IP camera type: dome camera, binnencamera, buitencamera, HD camera, wifi camera, nachtcamera
 • Bediening via Apple, Windows en Android

Dahua IPC-A26 camera

Algemene productbeschrijving

Met de Dahua IPC-A26 camera beveilig je 24 uur op 24 alle hoeken van een huiskamer of een gedeelte van je kantoor. Dankzij de optionele instellingen zoom, tilt of pan kan je de camera instellen zoals je dat zelf wil volgens je persoonlijke voorkeur. Het installeren en configureren van deze camera gebeurt via de ondersteuning van je smartphone. Wanneer de camera een bepaalde vreemde beweging vaststelt, ontvang je binnen de kortste keren een melding op je laptop, pc of smartphone. De Dahua camera onderscheidt zich van andere veiligheidscamera’s door de aanwezigheid van een speaker en microfoon. Hierdoor kan je niet alleen geluid waarnemen, maar je hebt ook de mogelijkheid om live te praten met je kind, huisdier of ongewenste bezoekers. De beeld- en geluidsfragmenten kan je opslaan op een SD kaart of in de cloud.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ De app van deze camera kan je overal ter wereld raadplegen om je woning te bekijken
+ ’s Avonds en in de nachtelijke uren kan je nog naar een helder beeld kijken tot op een afstand van ongeveer 10 meter
+ De camera heeft de mogelijkheid om op afstand te zoomen, kantelen of te draaien

Minpunten

– Je hebt een uitstekend wifi netwerk nodig als je de camera wil gaan installeren. Bij een onvoldoende signaal, zal je beroep moeten doen op een wifi versterker om de camera uitstekend te laten functioneren

Technische specificaties in een notendop

 • Locatie om te gebruiken: binnenshuis
 • Beschikbaarheid infraroodverlichting: ja
 • Ingebouwde wifi: ja
 • Compatibiliteit met apps en smartphone: ja
 • Mogelijkheden om op te slaan: SD kaart, NAS, PC
 • IP camera type: dome camera, binnencamera, HD camera, wifi camera, nachtcamera
 • Bediening via iOS, MacOS, Windows en Android

Dahua DH-SD22204T-GN-W beveiligingscamera

Algemene productbeschrijving

De Dahua DH-SD22204T-GN-W is een vandaalbestendige full HD mini dome camera, die vooral dienst doet als buitencamera. Met deze IP camera kan je zowel kantelen als zoomen. Ook draaien rond een as van 355 graden vormt geen enkel probleem. De kijkhoek schommelt tussen de 30 en 95 graden. Je zoomt eveneens tot 4 x optisch in zonder enig verlies van beeldkwaliteit. Dit betekent dat je eventueel mogelijke inbrekers heel close up in beeld kan brengen. De gemaakte beelden worden opgeslagen op een SD kaart. De camera is bestand tegen alle weersomstandigheden en is waterbestendig.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ De beeldkwaliteit is uitstekend dankzij de full HD beeldscherm resolutie van 1920 x 1080 pixels
+ De videobeelden worden doorgezonden via de wifi of via het kabelnetwerk
+ De camera is uiterst geschikt voor buitengebruik in alle weersomstandigheden en waterbestendig
+ De installatie gebeurt via de Easy4ip cloud app
+ De beelden worden opgeslagen op een SD geheugenkaart tot 128 GB

Minpunten

– De camera beschikt niet over infrarood lampen
– Geen mogelijkheid om nachtzicht te bekijken

Technische specificaties in een notendop

 • Locatie om te gebruiken: buitenshuis
 • Beschikbaarheid infraroodverlichting: nee
 • Ingebouwde wifi: ja
 • Compatibiliteit met apps en smartphone: ja
 • Mogelijkheden om op te slaan: SD kaart
 • IP camera type: dome camera, buitencamera, binnencamera, HD camera, wifi camera, nachtcamera
 • Bediening via iOS en Android