De 5 beste dome camera’s: onze selectie domecamera’s

Dome camera’s zijn IP camera’s die de vorm van een bol hebben. De camera’s – volledig waterdicht – zijn bijgevolg uiterst geschikt om in een buitenomgeving functioneel te zijn. In de meeste gevallen klem je deze dome camera’s vast aan het plafond. Hoewel tegenwoordig ook veel IP camera’s aan de muur worden bevestigd. Doordat dome camera’s in een robuuste behuizing omhuld zijn, gaan de camera’s minder vlug stuk dan de modale IP camera’s. Daarnaast heeft een dome camera het bijkomend voordeel dat dieven moeilijk kunnen inschatten waar de camera op gericht staat. Op deze pagina over de beste dome camera’s lees je waarom inbrekers beducht zijn voor dit systeem.

SecuFirst

Kwaliteit, Betrouwbaarheid en veiligheid, dat zijn de kernwoorden voor de SecuFirst CAM214W beveiligingscamera. Met onze krachtige processor geven wij u kraakhelder beeld via de door ons ontwikkelde SecuFirst HD app. Met de SecuFirst outdoor Pan/Tilt CAM214W IP camera, bent u altijd op de...

€139,00
Bekijk
EZVIZ

Je tuin wordt bedekt door deze zwenk-/kantelcamera buiten. Met een horizontale rotatie van 352 graden en een verticale rotatie van 95 graden biedt de C8C je eenvoudig overzicht over alles om je heen.Voordelen 1080p pan/tilt HD wifi-bewakingscamera Dome: 352° horizontale en 95° verticale rotatie...

€89,99
Bekijk
Imou

De Imou Turret is een Full HD (2MP, 1080P) dome camera met zeer eenvoudige installatie. Dankzij de ronde vorm steekt de Turret niet ver uit zijn standplaats (plafond / muur) en met IP67 certificaat is deze bestand tegen wind en weer. De Turret heeft verder een ingebouwde spotlight en sirene om...

€68,99
Bekijk
ELRO

Met de ELRO CDD15F Dummy Camera schrik je potentiële inbrekers af om jouw woning binnen te dringen. Deze ELRO dummy camera lijkt op een echte beveiligingscamera en heeft zo een preventie werking tegen ongewenste gasten. Het plaatsen van een dummy camera is een eenvoudige, betaalbare en duurzame...

€17,99
Bekijk
Merkloos

Met deze outdoor IP-camera , weet je altijd wat er in of rondom je huis gebeurt. Naast dat je altijd direct live kunt meekijken en luisteren, ontvang je indien gewenst ook notificaties wanneer er beweging wordt waargenomen. De camerabeelden kunnen opgenomen worden op een micro SD kaart en zijn...

€36,95
Bekijk

Dome versus bullet

Wanneer je éénmaal besloten hebt om een bewakingssysteem aan te schaffen, zal je eerst moeten kijken welk type camera je wil installeren. Er zijn twee hoofdtypes van camera’s: de dome camera en de bullet. Ongeacht je woningtype – onderneming of residentieel – of mogelijke grootte, zijn er minieme verschilpunten tussen de twee beveiligingscamera’s. Enkele van de meest voorname afwijkingen tussen bullet en dome camera’s zijn installatie, vorm en camerabereik. Denk maar aan de veel bredere beeldhoek bij dome camera’s.

Wat zijn dome camera’s?

Dome bewakingscamera’s hebben hun naam te danken aan hun ronde koepelvormen. Deze beveiligingscamera is omhuld in een koepel die beschermend en transparant is. Dome camera’s, die zowel voor buiten als binnen worden gebruikt, hebben hun populariteit te danken omwille van hun discrete design. Eén van die voornaamste voordelen van een dome camera is dat de dome het de inbrekers heel moeilijk maakt om aan te duiden waar de camera naartoe wijst. Daarnaast bieden dome camera’s bijkomende troeven die niet uit het oog mogen worden verloren. Zij zijn door de band genomen bestand tegen vandalisme en duurzamer dan hun bullet tegenhangers. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van een dome camera:

 • Het design is heel discreet en past in elke omgeving
 • De camera beschikt over een groothoek en roteert
 • Dome camera’s bewijzen hun waarde, zowel voor buiten als binnen
 • Camera’s zijn in alle weersomstandigheden inzetbaar
 • Observaties tijdens de nacht vormen geen enkel probleem

Dome camera’s worden binnen en buiten geïnstalleerd

Een dome camera installeer je zowel buiten of binnen en worden meestal bevestigd tegen een muur of aan het plafond. Het enige kleine ongemak dat je ondervindt bij dome camera’s is dat je het systeem opnieuw moet assembleren als je de beeldhoek en het gezichtsveld wil wijzigen.

Verschillende parameters beïnvloeden het camerabereik

Er zijn verschillende parameters die het bereik van een camera beïnvloeden zoals het lenstype, het dynamisch bereik (HDR), de sensorchip en de lijnen van de beeldschermresolutie. Over het algemeen beschikken dome camera’s over kleinere lenzen. Bijna alle dome camera’s bevatten infrarood LED’s. Dit houdt in dat deze infrarood leds uitstekende beelden weergeven bij vrij weinig licht.

Spraakintegratie bij de nieuwste camera’s

De nieuwste dome bewakingscamera’s op de markt tegenwoordig worden meestal gekoppeld met de populairste spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Huisbeveiliging die spraakgestuurd is, biedt bovendien meer gebruiksgemak en flexibiliteit voor de consument. Die spraakintegratie schrikt heel veel inbrekers af.

Foscam FI9928P Dome camera

Bij afwezigheid houdt de dome Foscam FI9928P IP camera een oogje in het zeil. De waakopdracht strekt zich overigens uit tot op 60 meter afstand in de buiten. Dat is een vrij groot observatie gebied zodat je op beide oren kan slapen in verband met veiligheid. Het beeldmateriaal wordt aangeleverd via de Full HD camera in een 1080p resolutie. Deze beeldresolutie staat garant voor scherpe beelden.

De ingebouwde IR-cut filter zorgt voor waarheidsgetrouw beeldmateriaal. De kijkhoek vanuit diagonaal oogpunt van 105 graden, maakt dat je een volledig overzicht krijgt in je tuin. De videobeelden worden opgeslagen op een waterdichte microSD geheugenkaart.

Dankzij de Foscam smartphone app heb je de mogelijkheid alles in real time te bekijken en te beluisteren. De IP camera kan zowel draaien, zoomen of kantelen. Bij beweging en door middel van de detectiesensor, begint de camera meteen automatisch een foto te maken. Je krijgt trouwens ook meteen een melding op je smartphone wat er aan aan de hand is rond je huisomgeving.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Via de smartphone app kan je de camera op afstand bedienen met de mogelijkheid om te zoomen, draaien of te kantelen
+ Nachtbeelden kunnen worden gemaakt met deze IP camera tot op een afstand van 60 meter
+ Door de Full HD camera bekijk je alle beelden in een hoge schermresolutie

Minpunten

– De luidspreker aan deze camera ontbreekt. Hierdoor kan je zelf niets op afstand inspreken
– Soms moet je beroep doen op een wifi versterker als het signaal aan de bron niet meteen heel sterk is

Technische specificaties in een notendop

 • Locatie om te gebruiken: buitenshuis
 • Voorziene infraroodverlichting: ja
 • Ingebouwde wifi: ja
 • Compatibiliteit met smartphone of app: ja
 • Verticale kijkhoek: 125 graden
 • Horizontale kijkhoek: 105 graden
 • IP camera functioneert als: dome camera, buitencamera, nachtcamera, HD camera, wifi camera, PTZ camera
 • Opslagmogelijkheid: SD geheugenkaart
 • Besturingssysteem compatibel: macOS, iOS, Windows, Android
 • Waterdicht: ja

Eminent EM6360 Domecamera

Algemene productbeschrijving

De Eminent EM6360 IP dome camera beveiligt je huis buiten. De IP camera sluit je makkelijk aan met internet. Vervolgens koppel je de camera aan de Camline Pro app door de QR code te scannen. Als de camera een ‘verdachte’ beweging detecteert, wordt meteen een melding naar je smartphone doorgestuurd. Je hebt de mogelijkheid om de camera op afstand te besturen, waar je ook vertoeft in de wereld.

In de avond of ’s nachts registreert de camera via de detectiesensor elke beweging vanop 10 meter afstand. Het beeldmateriaal wordt opgeslagen op een SD geheugenkaart, op je NAS of ontvang een foto op je opgegeven mailadres. De Camline app, waar je gebruik van kan maken, wordt volledig gratis aangeboden.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ De camera is waterdicht en bestendig in alle weersomstandigheden
+ Nachtbeelden kunnen worden gemaakt met deze IP camera tot op een afstand van 10 meter dankzij de infraroodverlichting
+ Stroomvoorziening gebeurt via een kabel van het netwerk. Hierdoor heb je geen stopcontact nodig in de buurt van je camera

Minpunten

– De SD geheugenkaart waar je de filmbeelden opslaat, is niet standaard meegeleverd
– Ingebouwde wifi staat niet ter beschikking

Technische specificaties in een notendop

 • Locatie om te gebruiken: buitenshuis, binnenshuis
 • Voorziene infraroodverlichting: ja
 • Ingebouwde wifi: nee
 • Compatibiliteit met smartphone of app: ja
 • Verticale kijkhoek: 70 graden
 • Horizontale kijkhoek: 70 graden
 • IP camera functioneert als: dome camera, binnencamera, buitencamera, nachtcamera, HD camera
 • Opslagmogelijkheid: SD geheugenkaart, NAS
 • Besturingssysteem compatibel: iOS, Android, Windows
 • Waterdicht: ja

Imou Turret Dome Camera

De Imou Turret IP dome camera is een robuuste dome camera die uiterst geschikt is voor het beveiligen van een bepaald gebied buitenshuis. Deze camera geeft je de kans om je tuin of oprit te bewaken wanneer je niet thuis bent. De videobeelden worden gemaakt in een full HD beeldresolutie. Hierdoor ben je in staat om heldere beelden op afstand eveneens te kunnen aanschouwen.

Meldingen worden naar je smartphone doorgestuurd dankzij de Imou app. Met deze app kan je meteen live camerabeelden checken. In die mate zelfs dat je met ongenode indringers in het ergste geval kan communiceren. Beelden worden opgeslagen via NAS, cloud of op een voorziene SD kaart. Dit Imou Turret apparaat is compatibel met Google Assistant of Amazon Alexa.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ De camera is waterdicht. Het betekent dat je de IP camera probleemloos voor buiten kan gebruiken
+ De videobeelden kunnen worden opgeslagen op een SD geheugenkaart
+ Met de luidsprekers ben je in de mogelijkheid om met mensen te praten die zich in de buurt van je huis begeven wanneer je niet thuis bent

Minpunten

– De SD geheugenkaart waar je de filmbeelden opslaat, wordt niet standaard meegeleverd
– Een goed wifi signaal is noodzakelijk. De kans bestat dat je bijkomend een wifi versterker moet aanschaffen

Technische specificaties in een notendop

 • Locatie om te gebruiken: buitenshuis, binnenshuis
 • Voorziene infraroodverlichting: ja
 • Ingebouwde wifi: ja
 • Compatibiliteit met smartphone of app: ja
 • Verticale kijkhoek: 59 graden
 • Horizontale kijkhoek: 114 graden
 • IP camera functioneert als: dome camera, binnencamera, buitencamera, nachtcamera, wifi camera
 • Opslagmogelijkheid: SD geheugenkaart, NAS, Cloud
 • Besturingssysteem compatibel: Apple, Android, Windows
 • Waterdicht: ja