De 3 beste smanos alarmsystemen: wereldwijde controle en veiligheid

Smanos is één van de grootste hoofdrolspelers op gebied van draadloze alarmsystemen in de wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van privé woningen en bedrijfspanden. In deze blog ‘De 3 beste smanos alarmsystemen: wereldwijde controle en veiligheid’ maak je kennis met 3 toonaangevende beveiligingsmodellen uit het brede gamma van smanos: Smanos K1, Smanos W100 en SmanoS W020+IP6. Het speciaal ontworpen design van smanos past stijlvol in elke ruimte die moet worden bewaakt.

Smanos

Smanos Smart Home DIY Kit K1

€268,12
Bekijk

Wat is een smanos alarmsysteem?

Een smanos alarmsysteem biedt meer controle en veiligheid in en om een woning op een vrij betrouwbare manier. Een smanos systeem kan overigens wereldwijd worden bestuurd dankzij GSM, SMS of wifi. Bovendien kunnen na verloop van tijd enkele componenten moeiteloos toegevoegd worden aan het systeem.

Smanos alarmsystemenWat maakt het smanos alarmsysteem zo uitzonderlijk

Het smanos alarmsysteem is gebruiksvriendelijk en wordt in een paar minuten geïnstalleerd zonder dat je beroep moet doen op een erkende installateur. Het design is bovendien op zo een manier ontworpen dat het past in elk interieur. Het stiekem verstoppen in één kast is dus niet nodig. Een ander pluspunt is dat je altijd andere accessoires kunt toevoegen zoals detectoren voor rook, gas of brand.

Hoe zit het met de privacy

Het smanos alarmsysteem wordt nooit gekoppeld aan bijvoorbeeld een meldkamer of andere externe systemen. Op dat vlak hoef je je geen zorgen te maken. Er wordt enkel met je smartphone een verbinding gemaakt. Op deze manier krijg je de volledige controle over het apparaat en blijft de privacy gewaarborgd.

Het alarm gaat af en nu

Het hangt er vanaf welk smanos alarmsysteem je hebt aangeschaft, maar er zijn verschillende manieren hoe je op de hoogte wordt gesteld als het alarm om één of andere reden afgaat. In de meeste gevallen krijg je een noodsignaal via het bedieningspaneel of eventueel via sirenes die optioneel moeten worden aangekocht. Daarnaast krijg je een sms, pushbericht of een melding via de smartphone. Zelf terug reageren is mogelijk via SMS, keypad of app.

De smanos app als hulpmiddel

De smanos app kan je overal in de wereld bedienen via een smartphone. De apps staan ter beschikking in zowel Google Play als de App Store. Voor het smanos wifi systeem is de app noodzakelijk om alles te sturen via het voorziene bedieningspaneel. Bij het smanos GSM systeem zorgt de app dat er geen overbodige sms-en moeten worden verstuurd dan noodzakelijk. De smanos apps zijn helemaal gratis beschikbaar. Dat geldt eveneens voor de verschillende optionele functionaliteiten.

Hulp, de stroom is uitgevallen

Je hoeft zeker niet te panikeren als de netwerkstroom verbinding voor een tijdje is uitgevallen. Bij mogelijke stroomuitval voorziet elk smanos alarmsysteem een opvangnet via de oplaadbare batterij die standaard is ingebouwd. Je krijgt meteen een melding dat de stroom het laat afweten. Afhankelijk welk systeem je hebt aangeschaft, kan de accu gemiddeld 8 uur standby blijven staan.

Het bereik van de smanos alarmsystemen

In een open veld of ruimte is het gemiddelde bereik van een smanos alarmsysteem plus minus 100 meter en meer. Het bereik binnenskamers is afhankelijk van de muurdikte, het gebruikte bouwmateriaal en de eventuele mogelijke interferentie van andere netwerk signalen. Indien het bereik zodanig wordt gestuurd dat het bereik onvoldoende is, dan kan een smanos signaalrepeater voor een ultieme oplossing zorgen.

Welk smanos alarmsysteem past in mijn woning

Voor elk huishouden ligt de keuze volledig anders volgens de persoonlijke wensen en behoeften. Je zal zelf moeten vooropstellen welk assortiment van smanos het beste bij je past. Check voor jezelf na wat je belangrijk vindt en vooral wat het alarmsysteem allemaal moet kunnen. Vink ook af welke functies van je beveiligingssysteem je het meeste gaat gebruiken.

Smanos K1

Smanos Smart Home DIY Kit K1

Bekijk
Smanos Smart Home DIY Kit K1
€268,12

Het smanos alarmsysteem K1 bestaat uit verschillende compartimenten: een basisstation, een sirene, magneetcontact, huisdiervriendelijke bewegingssensor en een standaard meegeleverde afstandsbediening. Het installeren van de afzonderlijke elementen is vrij eenvoudig dankzij plug & play.

Wanneer je eenmaal de volledige gratis smanos app op je smartphone hebt geïnstalleerd, ontvang je automatisch een pushbericht indien de verbonden sensor onheil detecteert. De app is compatibel met het besturingssysteem van Android en iOS. De binnenkomende meldingen worden in een geïntegreerd logboek opgeslagen. De verbonden sensoren staan in contact via de frequentie van de hub.

De hub zelf staat op zijn beurt in verbinding met de aanwezige router. Dankzij de hulp van de app bestaat de mogelijkheid dat (tijdelijke) gebruikers zich toegang kunnen verschaffen tot het alarmsysteem. Uitbreiding met magneetcontacten is altijd mogelijk.

Pros

 • Wanneer het smanos alarmsysteem afgaat, ontvang je automatisch een pushbericht of een melding op de smartphone
 • Via de app op je smartphone kan je makkelijk het alarmsysteem en de instellingen naar je hand zetten
 • Uitbreiding van elementen is altijd mogelijk

Cons

 • Een stabiel wifi netwerk is noodzakelijk als je wil dat het alarmsysteem optimaal functioneert

Technische specificaties in een notendop:

 • Meldingen gebeuren via: app van smartphone, e-mail
 • Verbinding type: wifi aansluiting
 • Besturing via: app van de smartphone
 • Batterij backup: nee
 • Aantal IP camera’s maximum: 15
 • Aantal sensoren maximum: 50
 • Smart home bediening: via Apple app; Android app en Windows app
 • Platform smart home: Google Assistant, Amazon Alexa

Smanos W100

Smanos W100 WiFi/PSTN alarm systeem

Bekijk
Plug & Play De W100 is een Wi-Fi en PSTN vriendelijk alarmsysteem, met zeer eenvoudige draadloze installatie en Touch screen. Sluit een PSTN vaste lijn aan en volg de eenvoudige installatie stappen via Wi-Fi en uw huis is beveiligd. U kunt het systeem simpelweg controleren en besturen via de...

Het smanos alarmsysteem komt tot stand via wifi en PSTN, het vroegere ISDN. Als je een verbinding maakt met een PSTN vaste telefoonlijn en de makkelijke eenvoudige stappen volgt via wifi, is je huis beveiligd. Het hele systeem kan je onder controle houden en aansturen via de meegeleverde gratis smartphone app.

Eénmaal als je alarmsysteem is geactiveerd, zal je dankzij de voorgeprogrammeerde telefoonnummers een melding of een verwittigend pushbericht ontvangen. Zo blijf je meteen op de hoogte van meldingen die zijn waargenomen. De W100 is een mooi ogend alarmsysteem dat anoniem werkt en in elke ruimte past qua design. Het bedieningspaneel beschikt over een touch screen en LED scherm dat eenvoudig te bedienen valt.

Het alarmsysteem W100 beschikt over een dubbele beveiliging. Eerst en vooral heb je de PSTN als beveiliging. Het andere is de wifi verbinding die als een soort backup fungeert. Kortom, het is een dubbel netwerk met dubbele beveiligingen. De smartphone app is overigens compatibel met het besturingssysteem iOS7 en blijft altijd in verbinding met het wifi netwerk.

Pros

 • Wanneer het smanos alarmsysteem afgaat, ontvang je automatisch een pushbericht of een melding op de smartphone
 • Via een bedieningspaneel op je smartphone kan je makkelijk het alarmsysteem besturen
 • Uitbreiding van elementen is altijd mogelijk

Cons

 • De starterskit beschikt niet over een draadloze IP camera om meteen dadelijk mee te kijken wat er op kantoor of bij je thuis plaatsvindt

Technische specificaties in een notendop:

 • Meldingen gebeuren via: app van smartphone, telefoon
 • Verbinding type: wifi aansluiting, telefoonlijn
 • Besturing via: app van de smartphone
 • Batterij backup: ja
 • Aantal IP camera’s maximum: 1
 • Aantal sensoren maximum: 30
 • Touchscreen bediening: ja
 • Smart home bediening: niet te koppelen met domotica

Smanos W020+IP6

SMANOS W020+IP6

Bekijk
Beveilig je huis en je eigendommen met het Smanos W020+IP6. Het starterspakket werkt via wifi en installeer je in elke woning. Via de app op je smartphone activeer je het systeem en krijg je direct een melding wanneer de sensoren ongeoorloofde toegang detecteren. Via de camera zie je live op je...
€186,50

Het alarmsysteem SMANOS W020+IP6 beschermt je bedrijfspand of je woning. Het starterspakket wordt geruggensteund door wifi en installeer je op een heel makkelijke wijze in elk vastgoed. Door middel van je app op de smartphone wordt de mogelijkheid aangeboden om het alarmsysteem te activeren met de instellingen die je naar eigen keuze zelf verkiest.

Je ontvangt meteen een boodschap wanneer één van de sensoren onraad detecteert in één van de bewaakte ruimtes. Met de camera kan je meteen live op je smartphone volgen wat er eventueel aan de hand is. Wanneer het alarm afgaat, vang je meteen via je smartphone een signaal op via je smartphone en kan je meteen de nodige maatregelen nemen.

Wanneer je van plan bent deze beveiliging set te kopen, dan zitten volgende componenten hier inbegrepen: een IP camera, 2 raam/deurcontacten en een afstandsbediening. Je hebt de mogelijkheid om uit te breiden tot maximaal 30 sensoren aan het basisstation van dit smanos alarmsysteem.

Pros

 • Wanneer het smanos alarmsysteem afgaat, ontvang je automatisch een pushbericht of een melding op de smartphone
 • Via de standaard meegeleverde IP camera kan je live volgen wat er gebeurt bij je thuis wanneer je niet aanwezig bent, waar ook ter wereld
 • De batterij backup van het alarmsysteem werkt 15 uur na de eventuele uitval van de stroom

Cons

 • Je hebt een wifi verbinding nodig om je alarmsysteem optimaal te laten functioneren dat voldoende sterkte geeft
 • Rookmelders kunnen niet worden toegevoegd

Technische specificaties in een notendop:

 • Meldingen gebeuren via: app van smartphone
 • Verbinding type: wifi aansluiting (internet)
 • Besturing via: app van de smartphone
 • Batterij backup: ja
 • Aantal IP camera’s maximum: 1
 • Aantal sensoren maximum: 30
 • Smart home bediening: geen koppeling mogelijk met domotica