De 3 beste Visonic alarmsystemen: goede redenen om voor draadloos te kiezen

Visonic is één van de trendsetters op het vlak van draadloze beveiligingssystemen. Het biedt bescherming, zowel thuis als voor op kantoor. Een Visonic alarmsysteem beschikt over 3 componenten en troeven onder één dak: duurzaam, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Via een Visonic alarmsysteem hou je 24 uur op 24 een oogje in het zeil in verband met de situatie op het thuisfront of op kantoor. In deze blog ‘De 3 beste Visonic alarmsystemen: goede redenen om voor draadloos te kiezen’ lees je meer over dit uniek systeem. Daarnaast krijg je ook enkele tips waarom een draadloos alarmsysteem de dag van vandaag aan populariteit wint.

Visonic alarmsysteem is diervriendelijk

Het draadloos alarmsysteem staat bekend voor zijn uniek design. Hierdoor past het heel harmonieus in elke woning of kantoorruimte. Het Visonic alarmsysteem is ook vrij flexibel te hanteren. Dat uit zich doordat je het alarmsysteem makkelijk kan wijzigen of uitbreiden. Stel dat je in het begin nog niet voldoende budget hebt, dan kan je later nog altijd technologische snufjes bijkopen. Tot slot is het Visonic alarmsysteem vooral huisdiervriendelijk. Dieren tot 38 kilogram blijven onder de radar en kunnen vrij bewegen zonder dat het alarm wordt geactiveerd.

Visonic Powermax en Powermaster

Zoek je zelf bescherming tegen sabotage, brand of inbraak? Dan biedt het Visonic beveiligingsmerk twee kits waar je uit kan kiezen: de Powermax en de vernieuwde Powermaster. Deze twee aparte kits zijn perfect op maat gesneden voor het in veiligheid stellen van flats, appartementen en afgelegen woningen. Naast de standaard meegeleverde klassieke functies van een alarmsysteem bestaat de uitbreidingsmogelijkheid om lampen, domotica en andere elektrische apparatuur verder aan te sturen. Het Visonic alarmsysteem is eveneens een ideale bondgenoot voor zorginstellingen. Om de eenvoudige reden dat je heel makkelijk toezicht kan houden. Wanneer het systeem uitgeschakeld is, geeft het systeem enkel akoestische en optische informatie wanneer bijvoorbeeld een rookmelding wordt vastgesteld.

Powermaster, de nieuwste generatie van Visonic

Je hebt de mogelijkheid om met een draadloze bediening het hele gebied te bekijken of slechts een gedeelte ervan. Binnen het detectiegebied word je automatisch verwittigd via een eventuele meldkamer of via een smartphone. De nieuwste generatie van alarmsystemen van Visonic werd omgedoopt met de naam Visonic Powermaster. Het heeft dezelfde basis dan de eerder uitgebrachte versie Powermax, maar nu in een verbeterde versie. De Powermaster richt zich vooral op volgende marktsegmenten: zakelijke consumenten, vastgoedeigenaars, installateurs van alarmsystemen en meldkamers.

Waarom zou je kiezen voor een Visonic alarmsysteem?

Er zijn verschillende parameters om over na te denken als het gaat om draadloze veiligheidssystemen. Hieronder lees je enkele goede redenen waarom een Visonic alarmsysteem een grote meerwaarde biedt.

Het bestrijden van de criminaliteit

Uit een recent uitgevoerd onderzoek blijkt dat naarmate het aantal beveiligingssystemen toeneemt in een bepaald territorium, het aantal inbraken in datzelfde gebied eveneens afneemt. De conclusie is dat een veiligheidssysteem niet alleen maar een beschermende functie heeft, maar ook heel preventief werkt.

Bescherming tegen kostbaarheden

Bepaalde juwelen, elektronica of andere waardevolle voorwerpen hebben voor heel veel mensen een bepaalde emotionele waarde. De tragedie wordt pas verergerd wanneer dat kostbaar goed een onvervangbare familieherinnering is. Het Visonic alarmsysteem heeft alle troeven in huis om veel dieven af te schrikken.

Op afstand volgen wat er in het huis gebeurt

Met de huidige beveiligingssystemen kan je nu op een grote afstand nauwlettend volgen wat er allemaal in je huis of kantoor gebeurt als je afwezig bent. Je kan op de voet volgen via internet en de geïnstalleerde camera’s wat er gebeurt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een thermostaat, verlichting, deursloten en andere apparaten in je woning te bedienen.

De waarschuwing voor gas- of brandproblemen

Je hebt een optie om meldingen te ontvangen wanneer je koolmonoxide- of rookmelders afgaan wanneer je niet in je woning bent. Je kan het alarm zo bedienen en instellen dat lokale autoriteiten en hulpverleners automatisch op de hoogte worden gebracht van bepaalde noodsituaties.

Fungeert als elektronische waakhond

Dit is een heel ander aspect van domotica. Wanneer je aan het werken bent, kan je de mobiele app op je smartphone gebruiken om via de verschillende opgestelde camera’s te loeren wat er allemaal gebeurt in je eigen woning wanneer je afwezig bent. Dit is heel praktisch om er achter te komen welke tieners werden uitgenodigd tijdens een verjaardagsfeestje bij één van je kinderen. Een ander praktisch voorbeeld. Als je beschikt over automatische deursloten, heb je een optie om op afstand de deuren te ontgrendelen om de kinderen na schooltijd binnen te laten.

Je bespaart op elektriciteit

Heel veel systemen bieden de zogenaamde slimme thermostaten en stopcontacten. Als je bijvoorbeeld op reis gaat en je bent de thermostaat vergeten te regelen, kan je met deze gadgets op afstand zulke apparaten aansturen via internet. Hierdoor spaar je uiteraard heel veel elektriciteit.

Het gevoel van veiligheid

Het grootste voordeel is misschien wel het gevoel van veiligheid dat je met een veiligheidssysteem creëert. Naast dat harnas van veiligheid, zal je je ook beter in je vel voelen wat zich uit op gebied van gezondheid en nachtrust. Je krijgt bij wijze van spreken een extra verdediging tegen potentiële ongenodigde gasten. Of je nu eigenaar of huurder bent, je geniet sowieso van de voordelen dat een Visonic alarmsysteem biedt.

Visonic PowerMax Plus – VS-PLUS-K-M1P

Algemene productbeschrijving

De Visonic PowerMax Plus – VS-PLUS-K-M1P is meer dan 10 jaar een grote hoofdrolspeler op gebied van een betrouwbaar draadloos diefstalsysteem. Bovendien staat het systeem bekend als gebruiksvriendelijk. Dit Visonic alarmsysteem beschikt over maar liefst 38 draadloze ingangen. Dit betekent concreet dat er diverse detectoren hierop kunnen worden aangesloten zoals rookmelders, bewegingsmelders, temperatuur sensoren, magneetcontacten en dergelijke meer. Daarnaast zijn er eveneens 2 bedrade ingangen voorzien. Zo kan op een makkelijke manier een 12V bedraad magneetcontact of bewegingsmelder op worden verbonden. Via een LCD scherm, afstandsbediening of draadloos keypad kan je het het hele systeem inschakelen. Met de analogie kiezer, die overigens een spraakmodule bevat, kan je een GSM nummer bellen. Het is trouwens ook mogelijk om op het systeem in te bellen. Er bestaat zelfs de optie dat je rechtstreeks kan luisteren of iemand aanwezig is.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Er zijn 28 draadloze zones beschikbaar op deze Visonic Powermax Plus
+ Daar is een analoge kiezer voorzien om een vermelding door te sturen naar de alarmcentrale of smartphone
+ Met de spraakmodule kan je met iemand spreken vanop afstand

Minpunten

– Wie geen handige Harry is, zal op een installateur moeten beroep doen

Visonic VS-CMPLT-K1P

Algemene productbeschrijving

De Visonic VS-CMPLT-K1P is al een decennium lang een grote tenor in draadloze alarmsystemen. Deze set is vooral bedoeld als beveiligingssysteem voor dieren, maar kan uiteraard ook multifunctioneel worden gebruikt. En kan aan dienstverlening doen als sirene, rookmelder, bewegingssensor, magneetcontact, IP Powerlink of als losstaand bedieningspaneel. De beveiligingsset omvat standaard volgende componenten:

  • Je hebt een volledige complete Powermax centrale ter beschikking
  • 1 draadloze bewegingsmelder van het type NEXT K985
  • Een mini magneetcontact (MCT326) dat volledig draadloos is
  • Een 4 kanaal Keyfob (MCT234)
  • Een 5-tal beveiligingsstickers

Het grote voordeel van VS-CMPLT-K1P is dat je dit Visonic alarmsysteem kan uitbreiden met verschillende accessoires, afhankelijk van je latere voorziene budget. De kiezer, die standaard analoog is, kan rechtstreeks op de telefoon worden aangesloten via de modem van de internet provider.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Er zijn 28 draadloze zones beschikbaar op dit Visonic alarmsysteem
+ Daar is een analoge kiezer voorzien om een vermelding door te sturen naar de alarmcentrale of smartphone
+ Met de spraakmodule kan je makkelijk communiceren vanop afstand

Minpunten

– Er is geen voorbeeld van een beveiligingsplan voor je huis voorzien

Visonic NEXT CAM PG2

Algemene productbeschrijving

De NEXT CAM PG2 is een draadloos Visonic alarmsysteem die fungeert als bewegingsmelder en die bijzonder diervriendelijk is. Met de PIR camera beschik je over de mogelijkheid, wanneer je een inbreker over de vloer krijgt, om meteen een foto te maken van de ongenode gast. Dit fotomateriaal is op te vragen dankzij de Visonic2Goapp. Op deze manier kan er heel vlug en adequaat worden opgetreden. De kijkhoek is 90 graden zodat je een hele ruimte makkelijk kan overschouwen. De lithium batterij zorgt dat de voeding een vrij lang leven is beschoren.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Dit Visionic alarmsysteem, dat functioneert als bewegingsmelder, kan meteen een foto maken
+ Het bereik om een oogje in het zeil te houden is 15 x 15 meter
+ Om de 4 minuten is er een supervisie melding
+ De openingshoek is 90 graden waardoor je de ruimte makkelijk kunt bekijken

Minpunten

– Er is geen voorbeeld van een beveiligingsplan voor je huis voorzien