De 3 beste Jablotron alarmsystemen: sterk design voor elk interieur

Jablotron alarmsystemenSinds de jaren 90 produceert Jablotron uitstekende alarmsystemen. De complexe innovatieve producten zijn heel makkelijk te gebruiken. Bij de onderneming staat duurzaam ondernemen hoog in het verlanglijstje. Wie een Jablotron alarmsysteem in huis haalt, profiteert van de hoogste kwaliteit. Het klinkt misschien cliché, maar het merk is één van de beste leveranciers op vlak van draadloze alarmsystemen ter wereld. Daarnaast kan je verschillende onderdelen van een Jablotron alarmsysteem makkelijk besturen, zowel voor je smartphone als pc.

In de blog ‘Jablotron alarmsysteem heeft een design dat bij elk interieur past’ lees je de mogelijkheden die dit merk biedt. De woning of een bedrijfspand ligt in veilige handen bij de aankoop van zo een Jablotron alarmsysteem.

Jablotron

Het Jablotron Enterprise systeem is los te bestellen of middels deze startkit.In de startkit vindt u alle onderdelen die als basis dienen voor een installatie. Alle detectoren van de Jablotron 100-serie kunnen gekoppeld worden, met uitzondering van de codebedienpanelen. De enige werkende...

€650,00
Bekijk
Jablotron

Analoge/LAN kiezer voor het Jablotron Oasis alarmsysteem

€140,60
Bekijk
Jablotron

Jablotron JA-162A draadloze binnensirene (Stekkermodel) De JA-162A is een binnensirene die geplaatst wordt in een stopcontact. De communicatie met de centrale verloopt draadloos. Met de JA-162A kunt u mensen akoestisch waarschuwen van een inbraak of paniekalarm. Naast de sirene functie kan dit...

€135,00
Bekijk

Jablotron alarmsysteem en het assortiment

Je vindt een brede waaier van Jablotron alarmsystemen. Van uiteenlopende detectie apparaten tot kits om een alarmsysteem te configureren. Omdat de systemen voortdurend in ontwikkeling zijn, word je met de regelmaat van een klok op de hoogte gebracht van upgrades.

De eenvoud van een Jablotron alarmsysteem

Het bedienen van een Jablotron alarmsysteem gebeurt heel gemakkelijk. Dit komt omdat het systeem beschikt over rode en groene knoppen zoals dat het geval is bij verkeerslichten. Het groene signaal houdt in dat je je vrij kan bewegen in de ruimte waar je je bevindt. Wanneer de knop rood is ingeschakeld, betekent dit dat het Jablotron alarmsysteem is geactiveerd. Bij verdachte bewegingen wordt de ongeautoriseerde toegang meteen gerapporteerd en geregistreerd. Met het Jablotron alarmsysteem heb je de mogelijkheid om elk deel van een woning of handelspand met een alarm af te stellen. Zo kan je op de voet volgen welke alarmzones uitstaan of aanstaan.

Elk Jablotron alarmsysteem is multifunctioneel

Het hoofdaccent van het Jablotron alarmsysteem is en blijft het beveiligen van een bedrijfspand of particuliere woning. Dat is de core business. Maar je kan de alarmsystemen ook gebruiken voor:

 • Het beheren van de verwarming
 • Als afstandsbediening van apparaten
 • Inschakeling bij detectie van een beweging
 • Het detecteren van een opening of via afstandsbediening

Het gebruik van een MyJablotron app

Het Jablotron alarmsysteem heeft een speciale app ontwikkeld die je altijd via je smartphone kan raadplegen. Je bedient de garagedeur, verwarming of alarmsysteem eenvoudig op afstand. Bovendien kan je het logboek op een vrij makkelijke manier helemaal uitlezen. Zo check je bijvoorbeeld na hoe het systeem is uit- en ingeschakeld en op welk uur de meldingen werden gerapporteerd.

Het verschil tussen bedrade en draadloze alarmsystemen

Bekabelde alarmsystemen bieden informatie via de klassieke elektrische kabels. Een draadloos beveiligingssysteem werkt weliswaar op dezelfde wijze als een beveiligd bekabelingssysteem. Het enige grote verschil is dat de apparaten om een alarm te detecteren zonder snoeren of kabels gebeurt. Je kan het een beetje vergelijken met het systeem van draadloze laptops of computers. Een draadloos beveiligingssysteem beschikt in de meeste gevallen over een hoofdcontrolepaneel. Dit paneel wordt verbonden met een stopcontact en telefoonaansluiting. Hierdoor kunnen de beveiligingsapparaten met elkaar verbinding maken.

Vervolgens wordt overgegaan tot de installatie van draadloze alarmsensoren op verschillende lokale punten binnen het gebouw die vooral de bewegingen in de gaten houden. Deze sensoren zenden op hun manier informatie naar het hoofdcontrole paneel. De communicatie tussen het paneel en het veiligheidssysteem vindt plaats in een draadloos alarmsysteem via kabels en via radiogolven.

De grote voordelen van een Jablotron alarmsysteem op een rijtje gezet

Met het draadloze alarmsysteem van Jablotron ben je voor honderd procent beschermd tegen ongewenst bezoek. De grote voordelen van een Jablotron alarmsysteem hieronder nog even op een rijtje gezet voor je overgaat tot de aankoop ervan:

 • De bediening is heel makkelijk
 • Je kan het alarmsysteem multifunctioneel gebruiken
 • Het is makkelijk te sturen via je smartphone, laptop of pc
 • Je hebt de vrijheid van keuzes welk alarmsysteem het beste bij je past
 • Het ontwerp en design past in elke binnen- of buitenruimte
 • Het spaart je geld wanneer je bekabeling en draadloos combineert

Jablotron JA-150ST

Algemene productbeschrijving

De Jablotron JA-150ST is een hitte en rook detector die speurt naar een brandhaard in een woning of bedrijfspand. Als gebruiker kan je kiezen tussen twee opties als keuzemogelijkheid: instellen op hitte en rook of dat je één van deze twee kiest. Het alarm heeft een geheugen functietool. Hierdoor blijft de LED verlichting branden na een alarmsignaal. De JA-150ST wordt door alkaline accu’s ondersteund. De mogelijkheid bestaat dat je een bepaalde zone in je woning of binnen een ondernemingsruimte specifiek kan toewijzen en afbakenen. Het besturen van het alarm gebeurt via een bijhorende app. Dit alarmsysteem laat verdere uitbreiding toe zodat je later de mogelijkheid hebt om andere apparatuur toe te voegen. Het enige minpuntje is dat je geen platform voor een smart home hebt.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Het alarmsysteem kan worden bestuurd via een bijhorende app
+ Er bestaat de mogelijkheid om de detector een bepaalde zone toe te kennen
+ De JA-150ST heeft een geheugenfunctie zodat de LED verlichting blijft branden

Minpunten

– Er kan geen beroep worden gedaan op een smart home platform

Technische specificaties in een notendop

 • Merk producent: Jablotron
 • Categorie alarmsysteem: slimme alarmsysteem, algemeen alarmsysteem
 • Optionele mogelijkheden: draadloze verbindingen, uitbreidbaar in de toekomst, bediening gebeurt via app
 • Alarmsysteem samenstelling: lekkage melder
 • Platform smarthome: geen verbinding mogelijk

Jablotron JA-120PW Bus PIR / MW bewegingsmelder

Algemene productbeschrijving

De Jablotron JA-120PW Bus PIR / MW bewegingsmelder wordt voornamelijk gebruikt om bewegingen van personen te detecteren. Via microgolven en de combinatie detecties en bewegingen, wordt hoge alarmdetectie met een grote zekerheid gemeten. Het systeem werkt vrij eenvoudig. Als er in het afgebakende bewaakte zonegebied beweging wordt vastgesteld, activeert de detector automatisch. Pas nadat het alarm wordt bevestigd via de MW eenheid, wordt een melding naar de alarmcentrale doorgezonden. Het voordeel van dit Jablotron alarmsysteem is dat je de camera met alternatieve lenzen optimaal kan gebruiken. Drie lenzen zijn hier voor verantwoordelijk:

 • corridorlens JS-7904
 • verticale gordijnlens JS-7902
 • horizontale petlens JS-7910

Optioneel heb je de mogelijkheid om de alarm geheugen functie in te stellen. Deze bijzondere tool zorgt ervoor dat het lokaliseren en de indicatie van een alarmsignaal heel eenvoudig verloopt. Het toewijzen van een zone biedt een serieuze meerwaarde.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Het alarmsysteem kan worden bestuurd via een bedieningspaneel
+ Er bestaat de mogelijkheid om de detector een bepaalde zone toe te kennen
+ De JA-150ST heeft een geheugenfunctie zodat de LED verlichting blijft branden

Minpunten

– Er kan geen beroep worden gedaan op een bediening met een app
– Batterijen worden niet standaard meegeleverd

Technische specificaties in een notendop

 • Merk producent: Jablotron
 • Categorie alarmsysteem: algemeen alarmsysteem
 • Optionele mogelijkheden: uitbreidbaar in de toekomst

Jablotron JA-150P Draadloze mini PIR

Algemene productbeschrijving

De Jablotron JA-150P Draadloze mini PIR is een speciaal ontworpen bewegingsdetector die vooral bescherming biedt voor de veiligheid binnenskamers. Deze detector spoort bewegingen op met een waarneembare menselijke lichaamstemperatuur. De detectie eigenschappen kunnen worden aangepast dankzij het gebruik van verschillende lenzen zoals de horizontale pet lens (JS-7906), de corridorlens (JS-7904) en de verticale gordijnlens (JS-7901).

Het zogenaamde immuniteitsniveau is instelbaar en biedt 2 totaal verschillende niveaus. De detector wordt geruggensteund door 2 alkaline batterijen. Er is een geimplementeerde functie tool (Smartwatch) voorzien om te besparen op de levensduur van de accu. Optioneel kan je de detector zelfs aan een bepaalde afgemeten zone toewijzen. Deze detector is compatibel voor het iOS en Android besturingssysteem. Besturing via een bepaalde app is niet mogelijk.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ De levensduur van de batterijen is 2 jaar
+ Er bestaat de mogelijkheid om de detector een bepaalde zone toe te kennen in een temperatuur tussen -10 graden en 40 graden Celsius
+ Er is een (draadloos) bereik tot 12 meter

Minpunten

– Er kan geen beroep worden gedaan op een bediening met een app
– Werkt niet met wifi

Technische specificaties in een notendop

 • Merk producent: Jablotron
 • Categorie alarmsysteem: algemeen alarmsysteem
 • Optionele mogelijkheden: uitbreidbaar in de toekomst