De 3 beste draadloze beveiligingscamera’s: waarom voor draadloos kiezen?

Volgens een recent gepubliceerd onderzoek lopen woningen zonder beveiligingscamera’s vier keer meer kans om ongewenst bezoek over de vloer te krijgen. Als inbrekers op verkenningstocht door buurten snuffelen welke woning de beste kans maakt op een succesvolle inbraak, kijken ze eerst of het huis een videobewakingssysteem heeft. Wanneer ze een pand ontdekken zonder beveiliging perimeter, proberen ze hun slag te slaan. Uiteraard wil iedereen ongewenste indringers op voorhand een halt toeroepen. De hamvraag is niet of je in een huisbeveiligingssysteem wil investeren, maar voor welke beveiligingscamera’s je moet kiezen. Op deze pagina getiteld: ‘De 3 beste beveiligingscamera’s: waarom voor draadloos kiezen?’ een klein overzicht van 3 uitstekende beveiligingscamera’s: IP bewakingscamera van SEC 24, AyeWhy mini spycamera en SecuFirst Cam 114.

De reden waarom draadloze beveiligingscamera’s populair zijn?

Draadloze beveiligingssystemen zijn immens populair tegenwoordig. Dit heeft te maken met drie factoren: het eenvoudig installeren van de beveiligingscamera’s, de upgrade die automatisch verloopt en last but not least. Wanneer je wil verhuizen kan je de installatie heel makkelijk meenemen en verplaatsen. Hieronder lees je enkele voordelen waarom je voor een draadloos beveiligingssysteem zou kiezen.

Eenvoudig te installeren

De installatie van draadloze beveiligingscamera’s is makkelijk te organiseren. Ook voor techneuten die hier nauwelijks ervaring mee hebben. Bedradingen of werken om te boren zijn immers niet nodig. De wirwar van kabels en telefoonverbindingen behoren immers niet meer tot het takenpakket. Negentig procent van de draadloze systemen zijn zelfklevend. Met andere woorden, je hoeft ze alleen maar tegen de muur te hangen. Noem het gerust het gemak van plug & play.

Beveiligingscamera’s bieden extra bescherming

De draadloze beveiligingscamera’s bieden een betere bescherming. Het gevaar dat kabels om één of andere reden worden doorgesneden waardoor de veiligheidsinstallatie niet meer functioneert, is onbestaande. Bovendien kan je de beveiligingscamera’s slechts op één manier uitschakelen met een toegekend wachtwoord. Het is overigens een publiek geheim dat draadloze anti-diefstal systemen betere eigenschappen vertonen dan de meer klassieke traditionele systemen. In die mate zelfs dat je via een gesloten ecosysteem van verschillende apparaten lampen, sloten en dies meer kan synchroniseren.

Upgraden vormt geen probleem

De hardware van zulke draadloze beveiligingscamera’s kan je eenvoudig aanpassen zonder dat je een technische knobbel hiervoor moet zijn. De belangrijkste troef is trouwens dat je het aangekochte basissysteem achteraf verder kan uitbreiden. Extra sensoren toevoegen bijvoorbeeld vormt geen enkele probleem.

Als je verhuist neem je het gewoon mee

Omdat je geen last hebt van draden aan de muur die moeten worden verwijderd, zijn de beveiligingscamera’s – samen met de bijhorende apparatuur – kinderlijk eenvoudig mee te nemen en te verwijderen naar een andere plek zonder dat je materiële schade veroorzaakt.

Beveiligingscamera’s koppelen aan domotica tools

Dankzij cellulaire technologie communiceer je draadloos met de apparatuur op afstand. Hierdoor neem je de controle over via je mobiel apparaat, waar je ook verblijft in de wereld. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat je het hele systeem synchroniseert met bepaalde domotica tools. Zo bestaat de optie om deuren te ontgrendelen of te vergrendelen. Of om eventueel bij onraad de hulpdiensten automatisch te verwittigen. Op die manier weet je zeker dat je woning beschermd is. Ook als je niet thuis bent.

De 3 beste beveiligingscamera’s die momenteel in hun marktsegment hoog scoren, zijn de volgende:

IP beveiligingscamera’s van SEC 24

Algemene productomschrijving

Met de SEC 24 IP camera Cam 112, die outdoor kan worden ingezet, blijf je helemaal op de hoogte van wat er zich allemaal in en rond het huis afspeelt. De IP camera is honderd procent draadloos en beschikt over een accu die oplaadbaar is. Deze batterij houdt bij een gemiddelde van 10 triggers per dag, het plus minus 6 maanden vol. Uiteraard is de veiligheidscamera eenvoudigweg te verbinden via de meegeleverde adapter. De SEC 24 biedt de mogelijkheid om live via je smartphone alles te beluisteren en te bekijken. Indien er iets verdacht wordt waargenomen, krijg je automatisch een pushbericht gestuurd op je smartphone. Het beeldmateriaal wordt opgeslagen op een SD kaart en zijn vrij eenvoudig terug te vinden op de OMGuard HD app. De opnames kunnen, naast het stockeren op de micro SD kaart, ook geüpload worden op een automatische manier in een Dropbox account of dankzij Google Drive.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Je kan zowel ’s nachts als overdag meekijken naar de beelden met een kijkhoek van 60 graden
+ Je kan aan de bewakingscamera een Dropbox account of Google drive koppelen
+ De camera wordt geleverd met een rubberen beschermhoes. Hierdoor is je camera bestendig tegen alle weersomstandigheden en vochtbestendig

Minpunten

– Er zijn geen ingebouwde speakers voorzien

Technische specificaties in een notendop

 • Kleur: wit
 • Waar installeren: zowel binnen als buiten
 • Muurbeugel meegeleverd: ja
 • Mogelijkheid tot uitbreiden: ja
 • Resolutie: 1280 x 720 pixels
 • Draadloze aansluiting: ja
 • Opslagmogelijkheid: Cloud – SD kaart
 • Garantie van de producent: 2 jaar

AyeWhy mini spycamera

Algemene productomschrijving

Wil je vanop afstand zien wat er bij je thuis gebeurt wanneer je niet in de buurt bent? Dan biedt deze AyeWhy mini spycamera de ideale oplossing met de draadloze functietool. Waar je ook vertoeft in de wereld. Wanneer je geen oog voor het thuisgebeuren hebt, hoef je je geen zorgen te maken. De standaard meegeleverde SD kaart slaat alle beeldmateriaal op zodat je op elk ogenblik terug kan kijken wat er is gebeurd. Door middel van de beeldbeweging detectie krijg je onmiddellijk een signaal als er een vreemd gedrag wordt vastgesteld in de nabijheid van de AyeWhy camera. Met de app zie je vanop afstand wat er allemaal gebeurt. De camera is voorzien van een Night Vision functie. Dit wil zeggen dat je ook ’s nachts vrij goede en heldere beelden kan waarnemen dankzij de ingebouwde 6 infrarood leds. Het is de meest ideale camera voor de beveiliging op afstand van je kantoor, magazijnruimte of huis. De grootte van de kijkhoek is trouwens 150 graden waardoor je een mooi overzicht hebt in de buurt van het bewaakte pand.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Je kan zowel ’s nachts als overdag meekijken naar de beelden met een kijkhoek van 150 graden, 24 uur op 24, 7 dagen per week
+ De camera is compatibel voor Android en iOS
+ De beveiligingscamera wordt standaard geleverd met een 32 GB micro SD kaart
+ Kan ook veelzijdig worden gebruikt als dashcam, videocamera en spycamera

Minpunten

– De camera werkt niet met 5G. Als je beschikt over een 5G netwerk bij je thuis, zal je de beveiligingscamera niet kunnen verbinden

Technische specificaties in een notendop

 • Kleur: zwart
 • Waar installeren: zowel voor binnen als buiten
 • Muurbeugel meegeleverd: ja
 • Mogelijkheid tot uitbreiden: nee
 • Resolutie: 1920 x 1080 pixels
 • Draadloze aansluiting: ja
 • Opslagmogelijkheid: micro SD kaart
 • Type bewakingscamera: IP camera

SecuFirst Cam 114

Algemene productomschrijving

Met de SecuFirst Cam 114 blijf je bij afwezigheid voortdurend op de hoogte wat er bij je thuis gaande is. Je kan overal en wanneer je wil meekijken of luistervinken. Wanneer er een bepaalde beweging wordt vastgesteld, ontvang je automatisch een bericht op je smartphone. Het beeldmateriaal wordt opgenomen op een micro SD kaart die je terug kan bekijken via de SecuFirst app. De draai en kantel functie (Pan/Tilt) zorgt dat deze camera vrij uniek is. De camera heeft een kijkhoek van 90 graden. Het beeldmateriaal wordt voorzien in Full HD resolutie (1080p)en zijn makkelijk te bekijken via je laptop of smartphone. In de camera zit ook een luidspreker. Het biedt de mogelijkheid om zowel te luisteren als zelf te praten. De camera bestaat uit 5 infrarood LED’s. Dit houdt in dat je ook ’s nachts heel duidelijke beelden ter beschikking hebt. De draai/kantel functie bestuur je op afstand met de app.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

+ Je kan zowel ’s nachts als overdag meekijken naar de beelden met een kijkhoek van 150 graden, 24 uur op 24, 7 dagen per week
+ De SecuFirst HD app is volledig gratis te downloaden voor Android
+ Alle camerafunctionaliteiten zijn te raadplegen zonder bijkomende onkosten

Minpunten

– De meegeleverde handleiding is beperkt
– De SD kaart moet je apart kopen en wordt niet standaard meegeleverd

Technische specificaties in een notendop

 • Kleur: wit
 • Waar installeren: zowel voor binnen als buiten
 • Pan/tilt (draai/kantel): Pan 270 graden, tilt (90 graden)
 • Resolutie: Full HD 1080 p – 1920 x 1080 pixels
 • Draadloze aansluiting: ja
 • Opslagmogelijkheid: micro SD kaart – niet meegeleverd
 • Type bewakingscamera: IP camera – beveiligingscamera
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar